Aan de slag

Zie je er tegenop om aan de slag te gaan? Begrijpelijk! Want hoe weet je of de installateur of de aannemer de juiste dingen doet en geen troep achter laat? Om je te helpen hebben wij folders voor je gemaakt, zodat je kritische vragen kunt stellen over maatregelen, de offerte en de uitvoering. Dat geeft een zeker gevoel om samen met anderen of zelf aan de slag te gaan! Verder hebben we een overzicht van vakspecialisten uit de regio, een stappenplan om het energielabel definitief te maken en een evaluatie van de uitvoering.

Kies een energietas

Heb je een vouchercode ontvangen? Het energieloket van de gemeente Groningen mag over de periode van 1 september 2020 t/m 31 maart 2021 9.000 boxen met energiebesparende maatregelen weggeven aan huizeneigenaren. Je hebt de keuze uit 5 boxen met kleine energiebesparende maatregelen.

Wissel je vouchercode in

Samen aan de slag

Samen aan de slag? De Groninger Energiekoepel helpt je dorp! Een duurzaam initiatief starten in je buurt? Vraag het Servicepunt LEV om je op weg te helpen! Buurkracht brengt mensen en wensen in een buurt bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Of kies voor de coöperatieve energieleverancier uit Noord-Nederland.

Ga samen aan de slag

Bedrijven uit de regio

Bekijk welke vakspecialisten je kunnen helpen bij de uitvoering van je maatregelen. Energieloket Groningen werkt samen met geselecteerde bedrijven uit de regio. Bedrijven die door het energieloket zijn geselecteerd voldoen aan de voorwaarden van SLIM wonen met energie.

Bekijk de vakspecialisten

Aandachtspunten offertes maatregelen

Je weet welke maatregelen je wilt laten uitvoeren, maar met welke materialen? En met welk bedrijf? Heel veel mensen haken af, want een offerte voor bijvoorbeeld isolatie is best wel technisch. Waar moet je per maatregel nou op letten? Wij hebben folders gemaakt met aandachtspunten, voor elke maatregel één.

Bekijk de aandachtspunten

Checklist offerte

Je hebt offertes in huis van één of meer bedrijven. Het is tijd om een keuze te maken en te tekenen, zodat het werk kan beginnen! Maar staat nu echt alles in de offerte, of loop je straks tegen allerlei meerkosten aan? Hoe zit het met garantie, planning en kosten? Wij hebben een algemene checklist gemaakt om offertes te beoordelen.

Bekijk de checklist

Checklisten uitvoering maatregelen

Verlopen de werkzaamheden goed? Legt de vakspecialist goed uit waarmee hij bezig is? Wees kritisch en stel veel vragen. Het is immers voor iedereen belangrijk dat je een goed gevoel hebt over het resultaat. Om je te helpen hebben wij checklisten voor je gemaakt, voor elke maatregel één.

Bekijk de checklisten

Uitvoering evalueren

Hoe geef ik de uitvoering een cijfer? Je hebt zonnepanelen laten plaatsen of je huis laten isoleren. Jouw huis is nu extra comfortabel en een stuk energiezuiniger! Maar wat vond je eigenlijk van de uitvoering? Is het resultaat zoals je dat verwacht had? Geef je mening en evalueer de werkzaamheden!

Evalueer de uitvoering

Energielabel definitief maken

Heb je een duurzame verbouwing erop zitten. Of ga je jouw huis binnenkort verkopen of verhuren? Dan is het verplicht om het energielabel definitief te maken. Dit nieuwe, officiële label kun je alleen van de Rijksoverheid krijgenen. Het kost even tijd, vraag daarom bij ons het stappenplan aan. Wel zo handig!

Maak je energielabel definitief