Energielabel aanvragen

Elk huis had tot en met 2020 een voorlopig energielabel. Vanaf 2021 bestaat dit voorlopig energielabel niet meer. In 2020 kon je het voorlopig energielabel nog zelf online om laten zetten naar een definitief energielabel. Het aanvragen van een energielabel moet vanaf 1 januari 2021 altijd via een energieadviseur. Een energieadviseur is te vinden via Centraal register techniek.

Heb je vorig jaar het voorlopig energielabel van jouw woning niet omgezet naar een definitief label en wil jij je huis binnenkort verkopen of verhuren? Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om bij verhuur of verkoop van jouw woning een geldig geregistreerd energielabel te overleggen.

Voor het registreren van een energielabel komt een energieadviseur langs om de woning op te nemen en vervolgens een energieprestatieberekening te maken. Gemiddeld neemt de woningopname tussen de 1,5 en 2 uur in beslag.

Meer weten over het energielabel en de aanvraag?

Lees meer

Bewonersverhaal

“Ik heb mijn energielabel officieel laten vaststellen en daaruit kwam dat ons huis nu energielabel B heeft, best goed al voor zo’n oud huis.” – Walle

Lees het verhaal van Walle