Waarmee kunnen we je helpen?

Toon alle vragen Energiebespaarbox Inkoopactie 2020 Zonnepanelen

Op dit moment is onderstaande bouwmarkt niet beschikbaar voor het afhalen van de energieboxen.

Gamma Peizerweg 89. Heeft u deze bouwmarkten als afhaallocatie gekozen, dan kunt u na de lockdown alsnog uw energiebox afhalen.

Wij hebben de afhaaltermijn voor de energieboxen verlengd zodat het geen probleem is om uw energiebox na de lockdown op te halen.

Wanneer u uw vouchercode activeert via de tool, krijgt u binnen een paar minuten automatisch een bevestigingsemail met de afhaalcode op uw emailadres. Heeft u deze bevestiging niet ontvangen in uw mail? Kijkt u dan in de “ongewenste email” of “spam” in uw mailbox.

Heeft u de bevestiging echt niet ontvangen? Stuur dan een email naar [email protected] o.v.v. de vouchercode en uw naam, adres, postcode en woonplaats

 

Een energiebespaarbox is voor iedereen die in een koophuis in de Gemeente Groningen woont. Ook als u particulier huurt van een woningeigenaar in de Gemeente Groningen kunt u gebruik maken van de voucher voor een energiebespaarbox.

U kunt maximaal 1 vouchercode gebruiken per adres.

Heeft u een vouchercode maar lukt het u niet om de voucher te activeren via de tool? Stuur dan een email naar [email protected] o.v.v. de vouchercode en uw naam, adres, postcode en woonplaats

 

Ga naar groningen.energiebespaarbox.nl en volg de stappen. U ontvangt daarna via email een afhaalcode waarmee u naar uw geselecteerde bouwmarkt kunt gaan. Belangrijk: zonder overleg van de afhaalcode kunt u de energiebespaarbox niet meekrijgen bij de bouwmarkt. Neem dus de email met uw afhaalcode mee wanneer u de energiebespaarbox bij de bouwmarkt van uw keuze ophaalt.

 

Ieder huis is anders, daarmee zijn de potentiële besparingen en terugverdientijden ook verschillend. We geven u enkel een inschatting. De opbrengst van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van schaduw op uw dak. Daarnaast zijn ook uw huidige verbruik, reeds uitgevoerde maatregelen en bijvoorbeeld de dikte van uw spouwmuur afhankelijk van uw besparingen.

Het uitvoerende bedrijf neemt alle mogelijk maatregelen in acht om u veilige installatie te verzorgen. Zie voor details de brochure die u kunt downloaden op deze pagina

U kunt zich van 9 november tot 7 december 2020 aanmelden voor deze inkoopactie.
Het bedrijf dat gekoppeld is aan uw maatregel en stadsgebied neemt contact met u op om een opname te doen. U ontvangt voor 31 januari 2021 een eindofferte. Gaat u akkoord? Dan plant u samen met de uitvoerder een datum. We streven naar een uiterste opleverdatum van 30 juni.

Door u aan te melden op deze pagina bent u niet verplicht tot het aanschaffen van de maatregelen. Wel vragen we u een weloverwogen keuze te maken alvorens u uw aanmelding doorstuurt, twijfelt u welke maatregel bij uw woning past? Neem contact op met het Energieloket Groningen. U zit pas ergens aan vast wanneer u de eindofferte tekent.

We hebben scherpe prijsafspraken gemaakt met de deelnemende bedrijven. Alle gecommuniceerde kortingen zijn minimale kortingen op basis van marktprijzen.

Om een inschatting te geven hoeveel korting u ontvangt van de bedrijven vergelijken we de prijzen met huidige marktprijzen.

Aanspraak maken op subsidie gaat altijd na het plaatsen van de maatregelen in of aan uw woning. Tot 31 december 2020 kunt u voor isolatiemaatregelen aanspraak maken op de SEEH-subsidie. Installaties (zonnepanelen en warmtepompen) vallen onder de ISDE subside, in 2021 wordt deze verlengd en zal ook de isolatiemaatregelen onder deze subsidie vallen. Exacte details over de hoogte van deze subsidie worden eind 2020 bekend gemaakt.

Let op! Het is belangrijk dat u documentatie aanlevert wanneer u aanspraak maakt op subsidie. Maak fotos van de volgende documenten: 1. Bewijs van aanschaf 2. Bewijs van betaling 3. Bewijs van installatie door de installateur. Meer info vindt u hier: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/particulieren/aanvragen

De btw van de investering in zonnepanelen of een warmtepomp kunt u terugvragen bij de overheid. De aangesloten bedrijven in deze inkoopactie kunnen dit gratis voor u regelen.

Een spouw is de ruimte tussen uw binnen en buitenmuur. Een spouw kan geïsoleerd worden wanneer deze minimaal 5 cm diep is. De meeste woningen van 1930 tot 1970 hebben een spouw, u kunt dit herkennen aan de stenen van uw muur, zie de afbeelding hieronder. In sommige gevallen is er al een beetje isolatiemateriaal aangebracht in uw spouw, deze kan dan eventueel bijgevuld worden.

Spouwmuur

Zonnepanelen zijn bijna altijd een goede keuze, het aantal en de soort zonnepanelen hangt af van uw dak. Wanneer u veel schaduw op u dak heeft is het rendement lager. Wilt u ook elektrisch verwarmen? Zorg dan altijd dat u eerst uw huis goed geïsoleerd heeft.

Vloerisolatie dat direct aan de onderkant van uw vloer wordt geplaatst kan aangebracht worden wanneer u een kruipruimte onder uw vloer heeft. Een kruipruimte is minstens 50 cm hoog. Bodemisolatie is vooral bedoeld om kou en vocht weg te nemen uit uw kruipruimte. Het is dus een mooie aanvulling op vloerisolatie, maar kan ook gebruikt worden wanneer u niet genoeg ruimte onder uw vloer heeft voor vloerisolatie.

Voor bodemisolatie moet er wel toegang mogelijk zijn tot de kruipruimte en deze moet ten minste 30cm hoog zijn.

Een warmtepomp is een van de laatste stappen richting aardgasvrij wonen. Dat betekent dat u een zeer goed geïsoleerd huis moet hebben en ook gebruik maakt van lage temperatuur verwarming. Het is aan te raden om een warmtepomp te combineren met zonnepanelen.

We stellen een aantal vragen om zeker te zijn of de gewenst maatregelen wel geschikt zijn voor uw woning. U kunt bijvoorbeeld alleen een offerte aanvragen voor warmtepomp wanneer uw huis goed geïsoleerd is. Wanneer u geen kruipruimte heeft, is het plaatsen van vloerisolatie aan de onderkant van de vloer bijvoorbeeld niet mogelijk.

De levensduur van zonnepanelen ligt  gemiddeld boven de 25 jaar. En van de nieuwste panelen wordt verwacht dat meer dan 40 jaar meekunnen. De panelen verliezen door de jaren heen wel een deel van hun productievermogen, maar dat is zeer beperkt.