Kies je energiebox

Heb je een vouchercode gekregen van de gemeente? Verzilver de code hier en haal je gratis energiebox op bij een bouwmarkt.

Wissel je code in

Energiebesparende maatregelen

Het energieloket van de gemeente Groningen mag over de periode van 1 september 2020 t/m 31 maart 2021  9.000 boxen met energiebesparende maatregelen weggeven aan huizeneigenaren. In samenwerking met de deelnemende winkels, Grunneger Power en de gemeente zijn 5 boxen met kleine energiebesparende  maatregelen samengesteld. In deze boxen zitten energiebesparende producten met een waarde van ongeveer 50 euro. Selecteer in de tool de energiebox van jouw keuze en ga direct aan de slag met energie besparen. Deze actie is mogelijk gemaakt door een subsidie van het rijk.

Uit welke energieboxen kunt u kiezen? *

Waterpakket:  Waterbesparende douchekop, doucheslang, straalregelaar

Warmtepakket:  Radiatorventilator, Adapter voor Radiatorventilator

Verlichtingpakket: 1 dimbare ledlamp, 4 ledlampen, 1 slimme stekker

Energiepakket: 1 slimme stekker, 1 energiemeter en 1 tijdschakelklok digitaal

Isolatiepakket: tochtstrip, radiatorfolie, tochtband universeel dubbelzijdige tape

* De inhoud van de pakketten is op basis van aanwezige voorraad en kan verschillen. Bovenstaande is een indicatie van de samenstelling.

Welke bouwmarkten doen mee in de gemeente?

Bij de volgende vijf bouwmarkten kun je je energiebox ophalen. Selecteer in de tool je bouwmarkt.

Gamma Peizerweg 89, 9727 AH Groningen
Hornbach Groningerweg 45/2, 9738 AB Groningen
Karwei Osloweg 112, 9723 BX Groningen
Karwei Peizerweg 86, 9727 AK Groningen
Kluswijs Felland Noord 9, 9753 TB Haren

Hoe werkt het?

Om een box te kunnen aanvragen dien je over een vouchercode te beschikken. Deze code ontvang je via de gemeente Groningen. Dit kan fysiek (tijdens een bijeenkomst, een duurzaamheidsmarkt etc.), via een brief of digitaal zijn. Klik op onderstaande knop om de vouchercode in te wisselen voor een energiebox naar keuze.

 

Lukt het niet? Onderaan deze pagina zie je wat de meest voorkomende oplossingen en oorzaken zijn.

Ga naar de tool

Veel gestelde vragen en antwoorden

Op dit moment zijn alle bouwmarkten weer beschikbaar voor het afhalen van de energieboxen.

Bij Gamma Peizerweg 89 is het wel nodig om eerst een winkelafspraak te maken via https://winkelnuveilig.nl/gamma

Wij hebben de afhaaltermijn voor de energieboxen verlengd zodat het geen probleem is om de energiebox na de lockdown op te halen.

Wanneer u uw vouchercode activeert via de tool, krijgt u binnen een paar minuten automatisch een bevestigingsemail met de afhaalcode op uw emailadres. Heeft u deze bevestiging niet ontvangen in uw mail? Kijkt u dan in de “ongewenste email” of “spam” in uw mailbox.

Heeft u de bevestiging écht niet ontvangen? Stuur dan een email naar [email protected] o.v.v. de vouchercode en uw naam, adres, postcode en woonplaats

Ga naar groningen.energiebespaarbox.nl en volg de stappen. U ontvangt daarna via email een afhaalcode waarmee u naar uw geselecteerde bouwmarkt kunt gaan. Belangrijk: zonder overleg van de afhaalcode kunt u de energiebespaarbox niet meekrijgen bij de bouwmarkt. Neem dus de email met uw afhaalcode mee wanneer u de energiebespaarbox bij de bouwmarkt van uw keuze ophaalt.

 

Een energiebespaarbox is voor iedereen die in een koophuis in de Gemeente Groningen woont. Ook als u particulier huurt van een woningeigenaar in de Gemeente Groningen kunt u gebruik maken van de voucher voor een energiebespaarbox.

U kunt maximaal 1 vouchercode gebruiken per adres.

Heeft u een vouchercode maar lukt het u niet om de voucher te activeren via de tool? Stuur dan een email naar [email protected] o.v.v. de vouchercode en uw naam, adres, postcode en woonplaats