Mijn Woningplan online!

Direct inzicht in prijzen van duurzame maatregelen en geschikte aannemers

Energieloket gemeente Groningen lanceert 1 september Mijn Woningplan: een onafhankelijk platform voor woningeigenaren en aanbieders voor verduurzaming van uw huis.

Lange offertetrajecten zijn verleden tijd. Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeente Groningen via het Energieloket gebruik maken van “Mijn Woningplan”. Daarmee is inzichtelijk wat de investeringskosten zijn en welke lokale bedrijven de verduurzamingsplannen aan de woning kunnen uitvoeren. Energieloket gemeente Groningen wil hiermee verduurzamen voor woningeigenaren eenvoudiger maken. Door ”Mijn woningplan” zijn woningeigenaren gegarandeerd van goede service, uitvoeringstermijnen en goede richtprijzen. De nieuwe dienst is beschikbaar via groningen.mijnwoningplan.nl.

Om via de nieuwe dienst van het Energieloket offertes te vergelijken, wordt eerst een woningscan gedaan. Dit kost één minuut en is geheel vrijblijvend, onafhankelijk en gratis. De scan zorgt voor een persoonlijk overzicht met slimme maatregelen voor isoleren, energie opwekken en duurzaam verwarmen. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen en (hybride) warmtepompen. Op basis hiervan wordt een pakket samengesteld waarin kosten, besparingen en subsidies meteen zichtbaar zijn. Bedrijven kunnen direct worden geselecteerd voor een opname en offerte. Dit kan op basis van richtprijs, uitvoeringstermijn en hoeveel producten de aanbieder kan leveren.