Inkoopactie Gemeente Groningen

Verduurzamingsmaatregelen voor uw woning

Gesloten!

 

Deze inkoopactie is gesloten, dat betekent dat u niet meer kan inschrijven voor deze inkoopactie. We hopen in 2021 weer een inkoopactie te organiseren, houd hiervoor de website en nieuwsbrief in de gaten.

Heeft u nog niks gehoord van de uitvoerende partij? Door grote drukte kan het eerste contactmoment iets uitlopen. Heeft u na 31 januari 2021 geen eind-offerte ontvangen? Neem dan contact op met [email protected]

 

 

Het Energieloket Groningen organiseert een inkoopactie zodat u voordelig, vertrouwd en geïnformeerd aan de slag kan met de verduurzaming van uw woning. 

Op deze pagina vindt u alle informatie over de aangeboden maatregelen, en kunt u uw aanmelding doorgeven. Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door het uitvoerende bedrijf. LET OP: om u zo snel mogelijk te helpen hebben wij meerdere bedrijven geselecteerd. Wanneer u meerdere maatregelen aanvraagt kan het zijn dat meerdere bedrijven contact met u opnemen.

Dit zijn de maatregelen die in deze inkoopactie worden aangeboden. Klik op de maatregel om meer te weten te komen. Aan de rechterzijde vindt u een brochure waar u alle details vindt van deze inkoopactie.

 

– Warmtepomp

GOED NIEUWS!

Ook in 2021 komen deze maatregelen in aanmerking voor subsidie. Klik hier om daar meer over te lezen.

 

*LET OP* als u zich aanmeldt voor een warmtepomp wordt deze niet direct doorgestuurd. We verzamelen de aanvragen en regelen daarmee een goede prijs bij een vertrouwde leverancier. U ontvangt na de sluitingsdatum bericht.

Meer dan 1200 bewoners hebben zich aangemeld voor deze  inkoopactie.

Bekijk een voorbeeldberekening

Op 26 november 2020 vond de webinar plaats over deze inkoopactie

Klik hier om deze webinar terug te kijken

Bekijk hier de overige webinars over isoleren, zonnepanelen of warmtepompen

Overzicht webinars

                    Planning

 

9 november Start inschrijving
9 november Brochure online op deze pagina
26 november Webinar over de inkoopactie
7 december

18 december **VERLENGD**

sluiting inschrijving Warmtepompen

sluiting inschrijving isolatie en zonnepanelen

Voor 31 januari Komt het bedrijf bij u langs voor opname en een eindofferte
Voor 30 juni Geniet van uw extra verduurzaamde woning!

 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Ieder huis is anders, daarmee zijn de potentiële besparingen en terugverdientijden ook verschillend. We geven u enkel een inschatting. De opbrengst van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van schaduw op uw dak. Daarnaast zijn ook uw huidige verbruik, reeds uitgevoerde maatregelen en bijvoorbeeld de dikte van uw spouwmuur afhankelijk van uw besparingen.

Het uitvoerende bedrijf neemt alle mogelijk maatregelen in acht om u veilige installatie te verzorgen. Zie voor details de brochure die u kunt downloaden op deze pagina

U kunt zich van 9 november tot 7 december 2020 aanmelden voor deze inkoopactie.
Het bedrijf dat gekoppeld is aan uw maatregel en stadsgebied neemt contact met u op om een opname te doen. U ontvangt voor 31 januari 2021 een eindofferte. Gaat u akkoord? Dan plant u samen met de uitvoerder een datum. We streven naar een uiterste opleverdatum van 30 juni.

Door u aan te melden op deze pagina bent u niet verplicht tot het aanschaffen van de maatregelen. Wel vragen we u een weloverwogen keuze te maken alvorens u uw aanmelding doorstuurt, twijfelt u welke maatregel bij uw woning past? Neem contact op met het Energieloket Groningen. U zit pas ergens aan vast wanneer u de eindofferte tekent.

We hebben scherpe prijsafspraken gemaakt met de deelnemende bedrijven. Alle gecommuniceerde kortingen zijn minimale kortingen op basis van marktprijzen.

Om een inschatting te geven hoeveel korting u ontvangt van de bedrijven vergelijken we de prijzen met huidige marktprijzen.

Aanspraak maken op subsidie gaat altijd na het plaatsen van de maatregelen in of aan uw woning. Tot 31 december 2020 kunt u voor isolatiemaatregelen aanspraak maken op de SEEH-subsidie. Installaties (zonnepanelen en warmtepompen) vallen onder de ISDE subside, in 2021 wordt deze verlengd en zal ook de isolatiemaatregelen onder deze subsidie vallen. Exacte details over de hoogte van deze subsidie worden eind 2020 bekend gemaakt.

Let op! Het is belangrijk dat u documentatie aanlevert wanneer u aanspraak maakt op subsidie. Maak fotos van de volgende documenten: 1. Bewijs van aanschaf 2. Bewijs van betaling 3. Bewijs van installatie door de installateur. Meer info vindt u hier: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/particulieren/aanvragen

De btw van de investering in zonnepanelen of een warmtepomp kunt u terugvragen bij de overheid. De aangesloten bedrijven in deze inkoopactie kunnen dit gratis voor u regelen.

Een spouw is de ruimte tussen uw binnen en buitenmuur. Een spouw kan geïsoleerd worden wanneer deze minimaal 5 cm diep is. De meeste woningen van 1930 tot 1970 hebben een spouw, u kunt dit herkennen aan de stenen van uw muur, zie de afbeelding hieronder. In sommige gevallen is er al een beetje isolatiemateriaal aangebracht in uw spouw, deze kan dan eventueel bijgevuld worden.

Spouwmuur

Zonnepanelen zijn bijna altijd een goede keuze, het aantal en de soort zonnepanelen hangt af van uw dak. Wanneer u veel schaduw op u dak heeft is het rendement lager. Wilt u ook elektrisch verwarmen? Zorg dan altijd dat u eerst uw huis goed geïsoleerd heeft.

Vloerisolatie dat direct aan de onderkant van uw vloer wordt geplaatst kan aangebracht worden wanneer u een kruipruimte onder uw vloer heeft. Een kruipruimte is minstens 50 cm hoog. Bodemisolatie is vooral bedoeld om kou en vocht weg te nemen uit uw kruipruimte. Het is dus een mooie aanvulling op vloerisolatie, maar kan ook gebruikt worden wanneer u niet genoeg ruimte onder uw vloer heeft voor vloerisolatie.

Voor bodemisolatie moet er wel toegang mogelijk zijn tot de kruipruimte en deze moet ten minste 30cm hoog zijn.

Een warmtepomp is een van de laatste stappen richting aardgasvrij wonen. Dat betekent dat u een zeer goed geïsoleerd huis moet hebben en ook gebruik maakt van lage temperatuur verwarming. Het is aan te raden om een warmtepomp te combineren met zonnepanelen.

We stellen een aantal vragen om zeker te zijn of de gewenst maatregelen wel geschikt zijn voor uw woning. U kunt bijvoorbeeld alleen een offerte aanvragen voor warmtepomp wanneer uw huis goed geïsoleerd is. Wanneer u geen kruipruimte heeft, is het plaatsen van vloerisolatie aan de onderkant van de vloer bijvoorbeeld niet mogelijk.