Inzicht

Welke stappen zijn er om aardgasvrij te wonen? Is jouw energierekening hoger of lager dan die van de buren en hoe kun je besparen? Wat is het energielabel van je huis? Is je dak wel geschikt voor zonnepanelen? En hoe groen is jouw stroom? Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet waarmee je snel inzicht krijgt in het energieverbruik van jouw huis!

Verbruik ik te veel energie?

Wij hebben een energiecheck gemaakt waarmee je binnen één minuut ontdekt of je energieverbruik normaal is. Je kunt ook jouw energierekening vergelijken met dat van de buurt. Betaal je meer of minder dan de buren?

Doe de energiecheck!

Aardgasvrij wonen

Onze provincie heeft helaas te kampen met de gevolgen van de gaswinning. Het is goed dat de gaswinning wordt afgebouwd. Dat past bij de toekomst van aardgasvrij wonen. Bekijk de stappen richting een toekomst zonder aardgas.

Bekijk de stappen

Welk voorlopig energielabel heeft mijn huis?

Benieuwd welk voorlopig energielabel jouw huis heeft gekregen? Of wat de huizen in de buurt als voorlopig energielabel hebben gekregen? Milieucentraal heeft van alle woningen in Nederland een voorlopig energielabel.

Check je energielabel

Bespaartest

Ontdek met de bespaartest met welke kleine ingrepen je thuis snel geld kunt besparen. De test bestaat uit elf keuzes over energiebesparing. Je kan voor elke tip aangeven wat je al doet, wat je wilt doen en wat in jouw situatie mogelijk is.

Ga naar de bespaartest

Groene stroom checker

Ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens hebben groene stroom. Eén derde van deze groene stroom wordt in Nederland door bijvoorbeeld windmolens en biomassa opgewekt. Dat is echte groene stroom!

Check jouw stroom