Over het energieloket

Het Energieloket van de Groninger gemeenten is het startpunt voor al jouw vragen over energie besparen in jouw woning en het opwekken van duurzame energie. Of je dat nou zelf gaat doen of samen met anderen!

Je vindt op het Energieloket informatie over isolatie, duurzame verwarming, zonnepanelen, lokale initiatieven, subsidie, financiering, duurzame activiteiten in jouw gemeente, deskundige bedrijven en meer! Ook staan er op de website handige testjes waarmee je kunt berekenen hoeveel energie je kunt besparen. Wij adviseren gratis en onafhankelijk.

Naast de website organiseren wij ook campagnes om jou te helpen met energie besparen, zoals de Warmtetour, de Groninger Duurzame huizendag, Energie besparen met lokale initiatieven en onze inkoopacties voor isolatie en duurzame installaties.

Dit alles doen we in opdracht van de Groninger gemeenten, met ondersteuning van de provincie Groningen. Het Energieloket wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Natuur- en Milieufederatie Groningen, KAW, SLIM Wonen met Energie, Bouwend Nederland en Uneto-VNI in samenwerking met onze partners Grunneger Power, Buurkracht en de Groninger Energie Koepel.